Hogyan működik egy MLM rendszer

Az első, ilyen alapokon nyugvó szervezetet – Peter Clothier: Kulcs a kezedben Multi-Level Marketing című könyve szerint – „…feltehetően William Casselberry és Lee Mytinger hozták létre. 1934-től a California Vitamin Company és a Nutrilite XX Vitamins termékeit árusították. Azért, hogy kereskedőiket anyagilag ösztönözhessék – így növelve a vállalat forgalmát –, új tagokat vonjanak be és egyre több üzletkötőt képezzenek ki, 1941-ben létrehozták a C&M marketingtervet. Ennek alapján a kereskedők 3%-os extra jutalékot kaptak az általuk személyesen csatlakoztatott tagok után.”

1975-ben az Amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság beperelte a legnagyobb MLM-céget, az Amwayt illegális piramisjáték vádjával. 1979-ben a bíróság az Amway-re kedvező ítéletet hozott. Ettől kezdve definiálták a legális hálózati marketing kritériumait, és azt, hogy miben különbözik az illegális piramisjátéktól. A bírósági végzés szerint a legális hálózati kereskedelem három fő szempontja a következő:

    * az áru visszavásárlása 90%-os áron, ha a vevő meggondolja magát,
    * a résztvevők havonta legalább 10 vásárlót látnak el személyesen,
    * a 70%-os szabály: ellenőrizni kell, hogy a nagykereskedelmi áron beszerzett áruk 70%-át eladták vagy felhasználták, mielőtt újabb megrendelést adnak le a cég felé.


 

Az MLM rendszer működése!


Az MLM rendszer – ahogy a nevében is benne van - egy kereskedelmi ill. marketing rendszer. Célja, mint minden mlm rendszer nek, termékek piacra vitele, azaz a gyártótól való eljuttatása a fogyasztóhoz. Gyárthatja egy cég a világ legnagyszerûbb termékét, vagy akár magát az Élet Vizét is, ha az emberek nem tudnak róla, a cégnek nem lesz forgalma. Meg kell tehát oldani, hogy a lehetséges fogyasztók megismerjék az adott terméket, de még inkább azt a hasznot, amit az adott áru a számukra nyújthat. Az mlm rendszer feladata ennek az ellátása. (Terméken értünk mindent, amit a fogyasztó felé értékesíteni kívánunk, tehát a szolgáltatásokat is, mint pl. ügyvédi jogi tanácsadás).

Az mlm rendszer eket napjainkban leginkább a következő képpen lehetne jellemezni:

Leginkább a közvetlen értékesítéssel (az értékesítés közvetlenül a gyártótól (szolgáltatótól) a fogyasztónak történik – kihagyva a közbülsõ elemeket – értékesítõkön keresztül.) szokták összekeverni. A legfontosabb különbség egy mondatban: A közvetlen értékesítésben kevesen adnak el sokat, az MLM rendszer ben sokan vásárolnak keveset. Míg a közvetlen értékesítésben dolgozó ügynök (üzletkötõ) jutaléka kizárólag a saját értékesítésébõl származik, ezért – bár, ha érti a dolgát, nagyon sokat is kereshet – a jövedelmének van egy felsõ határa. Ezzel szemben az MLM rendszer ben dolgozó, kiskereskedelmi értékesítést nem is végez. Több MLM rendszer vállalat üzletszabályzata pedig kifejezetten tiltja a kiskereskedelmi értékesítést. (Értsd: megveszem nagyker áron, majd eladom kisker áron. Az árrés az én hasznom).  Hogyan történik akkor az MLM rendszer – ben az értékesítés?

 

MLM rendszer működése


Az MLM rendszer működési lényege az, hogy az ember egy helyen vásároljon meg mindent. Ezt meg lehet tenni máshol is, de akkor már keressünk vele pénzt.
MLM rendszer

MLM rendszer

Ugye adott néhány ilyen rendszer. Miért ne csináljunk egy újat, melyben még jutalékot is kifizetünk, ha valaki több szintet tud maga alá létrehozni.

Most képzeletbeli MLM rendszer ek re vezetem le, ahol 3% a saját vásárlásból jut, 1 százalék az alsóbb szintekről. Rendszerenként változik ez az érték, de ez jó átlagnak tekinthető. Tudok olyan MLM rendszer ről is, ahol csak 0,5% a jutalék.

Belépünk az MLM rendszer be, mivel több üzletet is találtunk, ahol szoktunk vásárolni, vagy közel van, és mostantól ott fogunk. Azt nem veszem figyelembe jelen esetben, hogy az újonnan választott MLM rendszer ekben esetleg magasabbak az árak (valószínű ezért nem intéztük bevásárlásunkat eddig ott). Tegyük fel, hogy havi 30000 értékben vásárolunk az MLM rendszer ekben élelmiszert, vegyiárut, stb. az adott üzletben, vagyis máshol nem visszük túlzásba a bevásárlást. Ez esetben 900 Ft jár nekünk vissza. Ismétlem, máshol nem vásárolok be, ha még olcsóbb is, amivel ennél az összegnél többet tudnék megspórolni.

  Sikerült beszervezni magunk alá 10 embert az MLM rendszer ben, akik ugyanennyit költenek el minden hónapban egy, a hálózatban kedvezményt adó üzletben. Kapunk 3000 Ft jutalékot havonta.
Természetesen ők sem vásárolnak más MLM rendszer ekben.

 

Az MLM rendszer


A multi-level marketing ( MLM rendszer ) vagy network marketing egy értékesítési vállalkozás-forma. A vásárlást ösztönző marketingformák egy világszerte elterjedt formája.
Az MLM rendszer lényege, hogy az értékesítés a vállalattal alvállalkozói szerződésben lévő értékesítők vagy hálózatépítők által történik, személyes fogyasztás ill. az ismerősök felé történő ajánlás által.

Az értékesítést lényegében a független termékforgalmazókból álló, többszintű érdekeltségi viszonyok alapján épülő hálózat végzi, mely a terméket vagy szolgáltatást közvetlenül, direkt módon juttatja el a fogyasztókhoz ( MLM rendszer rel foglalkozó cégek).

    * Az MLM rendszer alapötletét az a felismerés adja, hogy egy termék elégedett fogyasztója a terméket feltehetően továbbajánlja, s így ő maga személyesen, közvetlenül részt vesz az értékesítésben.
    * Ez alapján, mint ajánlót, az általa „értékesített” termékek után bizonyos javadalmazás illeti meg. Ez minden MLM rendszer nél máshogy működik.
    * Amennyiben az ő vásárlója a saját vásárlás nyomán a terméket ismételten sikeresen továbbajánlja, s ebből következően újra vásárlás és fogyasztás történik, a tovább-ajánló személyeket jutalék illeti meg az adott MLM rendszer ben, és az eredeti ajánló ebből a jutalékból is jutalék-részesedést kap.


Ily módon egy sikeres MLM rendszer hálózatot maga alá építő egyén komoly jövedelemre tehet szert.

Egy ponton túl, a modern MLM rendszer értékesítőnek már nem is kell foglalkoznia termékeladással, mivel a hálózatban lévő fogyasztás jutalékaiból is komoly jövedelemre tesz szert.
Ilyen egy jól működő MLM rendszer!

Megosztás
 
.
 
 

Paleo Baross Cukrászda
Hirdetés
Árfolyamok


 

 

         
         
         

Főoldal - Apróhirdetés - Keresés az aprókban - Regisztráció és apróhirdetési szabályzat - Gyik - Impresszum - Linkcsere - Kapcsolat - Oldaltérkép

© Copyright 2009 - 2018 webilium. Powered by Fotonweb