Mi is a Google AdSense program?

 

 

Mi is a Google AdSense program?


Több pénzt szeretnél a hirdetésekből, de nem akarsz érdektelen reklámokat nyújtani felhasználóidnak?

A Google AdSense megoldást ad erre a problémára jól célzott szöveges és képhirdetésekkel, oldalanként átvizsgálva weblapunk tartalmát. A hirdetések olyan jól kapcsolódnak hozzá, hogy a felhasználóink hasznosnak is fogják őket érezni. És ez több kattintást jelent, és minden egyes kattintás pénzt hoz nekünk.

A Google AdSense egy program az online vállalkozások számára, mely lehetővé teszi, hogy növeljék bevételi forrásaikat, pontosan célzott hirdetésekkel a tartalmi és keresési oldalakon. Jelenleg a weblapok sokasága profitál az AdSense-ből, az online jelentkezéstől az egyedi támogatási menedzsmentig, többféle szinten.
    

A Google több ezer hirdetőjének is kedvező az AdSense, mivel így megjelenhetnek szerte a Google Network oldalin, úgy mint az AOL, Ask Jeeves, Lycos és az EarthLink.

Bejelentkezni, és fenntartani a kapcsolatot a hirdetőkkel egy teljes idejű munka. Szerencsére, a Google AdSense megteszi ezt helyettünk. Hirdetőik között megtalálható sok világmárka, és kis helyi cégek is, az oktatástól az utazásig, Mortgagestől a Patoi Furniture-ig. A legjobb benne pedig, hogy az AdSense program nem igényel virtuális karbantartást.  Amikor az oldalainkhoz kapcsolódó hirdetések megjelennek, az emberek rájuk kattintanak, és a Google már fizet is nekünk. Az AdSense több pénzt hoz nekünk, bármiféle pénzügyi, vagy személyi befektetés nélkül.

A Google AdSense technológiája több mint egyszerű kulcsszó egyezés. Sok energiát fektettek abba, hogy megértsék weboldalaink tartalmát és ahhoz kapcsolódó hirdetéseket szállítsanak, függetlenül attól, hány ezer oldalt tartalmaz weblapunk, és azok mennyire speciális, vagy átfogó tartalommal rendelkeznek. Ahogy változik oldalunk tartalma, úgy változnak a Google hirdetései is. S mivel hirdetéseinek célzása országonként is változik, a nemzetközi cégek is tudnak lokálisan hirdetni, bármilyen plusz befektetés nélkül.
    

Az AdSense segítségével, nyomon követhetjük hirdetéseink teljesítményét, személyre szabható online jelentések segítségével, melyek olyan részletekről tájékoztat minket, mint az oldalmegjelenések, a kattintások, vagy az átkattintási arány. Megnézhetjük a teljesítményét egy speciális hirdetési formának, színeknek, oldalaknak, és látogatási szokásoknak gyorsan, és egyszerűen. Rugalmas jelentéskészítő eszközük lehetővé teszi, hogy úgy csoportosítsunk oldalakat ahogy akarjuk, és megállapítsuk, honnan jönnek bevételeink URL, domain, hirdetés típus, kategória és sok más eredményei alapján.

És ami a legjobb, hogy bevételeinket bármikor ellenőrizhetjük.

Google AdSense hirdetésközlőként egyszerűen el tudunk indulni. Pár perc alatt jelentkezhetünk online tartalmi, vagy keresési hirdetéseinkért. Ha elfogadást nyert, egyszerűen lépjünk be fiókunkba, és másoljuk a szükséges HTML kódot meglévő hirdetés szerverünkre, vagy weboldalainkra. És ezzel készen is vagyunk. A weboldalaink tartalmához illesztett hirdetések már meg is jelennek oldalainkon, és már kezdhetjük is számolni bevételeinket.
Az elérhető bevételekről

Mivel a Google szabályzata tiltja a konkrét számok nyilvánosságra hozását, ezért pontos adatot nem tudunk mondani a potenciális bevételekről, de angol nyelvű honlap-tulajdonosoknál előfordul a havi 10.000 USD feletti jövedelem. Ehhez természetesen magas látogatottság és sokat érő kulcsszavak szükségesek. A kulcsszavakra a hirdetők licitálnak, ebből következően az áruk állandóan változik. A licit alsó határa 5 cent, ám vannak olyan kulcsszavak, melyekért 30-40 dollárt is hajlandóak fizetni a hirdetők, ami kattintásonként 30-40 dollár kiadást jelent a számukra. Természetesen ennek az összegnek csak egy része landol a honlap-tulajdonosnál (nincs megállapítva fix arány, a Google maga dönti el a mértékét, és nem köti a weblap tulajdonos orrára), de még így is elég szép összegeket lehet keresni vele.
Néhány jó tanács, a Google AdSense használatához

    *

      Soha ne klikkelj a saját hirdetéseidre, és másokat se biztass erre. Ez a legbiztosabb módja annak, hogy az AdSense számládat bezárják.
    *

      Soha ne mond az ismerőseidnek barátaidnak sem, hogy klikkeljenek a hirdetéseidre! Hamar ki fog derülni, hogy ugyanarról a helyről klikkelgetnek rendszeresen. Az AdSense program nagyon kifinomult, folyamatosan fejlesztik ("tanítják") és rövid úton kiszűrik a csalókat.
    *

      A Web-oldaladon soha ne írj semmilyen klikkelésre buzdító üzenetet a hirdetések felé, elé, mellé.
    *

      Csak olyan weblapokon helyezd el a Google hirdetéseidet, amelyek már rendelkeznek tartalommal. A hirdetők azért fizetnek, hogy tartalommal rendelkező oldalakon jelenjenek meg!
    *

      Ne helyezz el több hirdetést a megengedettnél, mert a hirdetések egyszerűen nem fognak megjelenni. Talán egy sem.
    *

      Soha ne változtasd meg az Adsense hirdetési kódjaidat. Van elég lehetősége arra, hogy optimalizáld a hirdetéseket, megváltoztathatsz szinte minden külső jellemzőt, a betűszínt, a háttérszínt vagy a körvonalat, hogy illeszkedhessen igényeidhez, hogy minél jobban beleolvadjon az adott weblapodba.
    *

      Ha több weblapod van, akkor is elegendő egy AdSense fiókot regisztrálnod.
    *

      Az általánosan is közízlést, közérdeket és még egyéb mást sértő oldalakra ne tegyél AdSense hirdetéseket.
    *

      Vannak még egyéb tiltó szabályok is, de ezek voltak a leggyakrabban elkövetettek.

Hogyan tudsz jelentkezni a Google AdSense programba?

Természetesen a Google AdSense programhoz csak akkor tudsz, csak akkor van értelme csatlakoznod, ha van már legalább egy weboldalad. Mielőtt jelentkeznék, feltétlenül olvasd át a programszabályzatot, és ellenőrizd, hogy honlapod tartalma, kialakítása nem ütközik-e a Google AdSense programszabályzatával.

Ha ezzel végeztél, irány az AdSense kezdő oldala, és jelentkezz a programba való részvételre, a

 "Regisztráljon most"-ra kattintva.

Miután megadtad az adataidat, 24-72 órán belül értesítenek, hogy elfogadták e jelentkezést.

Mit csináljak, ha elutasítják a jelentkezésemet?

Ritkán ugyan, de előfordul, hogy valamilyen okból elutasítják egy oldal jelentkezését. Ennek valószínűleg az az oka, hogy weboldalad mégsem felel meg a Google előírásainak. Ha úgy érzed, hogy tévesen döntöttek így, vagy nem találod magadtól az okát, mindenképpen írj egy E-mailt a Google csapatnak, és kérdezz rá bátran az elutasítás okára. Ha megvan a hiba, javítsd ki, és jelentkezz újra!

 

Megosztás
 
.
 
 

Paleo Baross Cukrászda
Hirdetés
Árfolyamok


 

 

         
         
         

Főoldal - Apróhirdetés - Keresés az aprókban - Regisztráció és apróhirdetési szabályzat - Gyik - Impresszum - Linkcsere - Kapcsolat - Oldaltérkép

© Copyright 2009 - 2018 webilium. Powered by Fotonweb