The million dollar hompage

A 21 éves brit Alex Tew-nak sikerült: az általa létrehozott weboldalon, a Million Dollar Homapage-en az összes pixel elkelt. Tew weboldala kezdetben úgy nézett ki, mint egy üres oldal egy kockás füzetben, ma viszont már hirdetések kusza össze-visszasága. A www.milliondollarhomepage.com címen látható oldal egymillió megvásárolható pixelt tartalmaz, minden egyes képpont ára 1 dollár, ezért az árért egy 5 évig garantáltan megjelenő reklámot lehet kapni egy tetszőleges weboldalra mutató linkkel. Alex Tew elmondása szerint egyetemi tandíját szeretné finanszírozni a bevételekből.

[HWSW] A 21 éves brit Alex Tew-nak sikerült: az általa létrehozott weboldalon, a Million Dollar Homapage-en az összes pixel elkelt. Tew weboldala kezdetben úgy nézett ki, mint egy üres oldal egy kockás füzetben, ma viszont már hirdetések kusza össze-visszasága. A www.milliondollarhomepage.com címen látható oldal egymillió megvásárolható pixelt tartalmaz, minden egyes képpont ára 1 dollár, ezért az árért egy 5 évig garantáltan megjelenő reklámot lehet kapni egy tetszőleges weboldalra mutató linkkel. Alex Tew elmondása szerint egyetemi tandíját szeretné finanszírozni a bevételekből.

Ha egy ötlet beindul...

Az augusztus legvégén elindított site pillanatok alatt népszerű lett, a weboldal készítője szerint 2005 utolsó hetében már több mint 1,5 millióan keresték fel és 2,7 milliószor töltötték le. Tew azt állítja az Alexa.com statisztikái alapjána Million Dollar Homepage az internet 127. leglátogatottabb oldala, bár ez az Alexa.com oldaláról lekérhető listából nem látszik, az adatok szerint a Million Dollar Homepage még a 200. helyet sem érte el. A rangsort egyébként a Yahoo! és az MSN vezetik a Google, az eBay, a Passport.net és az Amazon.com előtt.


A weboldal hírét pillanatok alatt felkapta a média, a kezdeményezésről beszámoltak a legjelentősebb üzleti lapok és hírtelevíziók is. Az óriási népszerűség meghozta a gyümölcsét: Tew ma már az utols= pixeleket is eladta, ráadásul nem is az eddigi árfolyamon, 1 dollárért, hanem az eBay-en lehetett rájuk licitálni. A nyertes végül 38 ezer dollárért vásárolta meg a fenntartott helyet, vagyis pontonként 38 dollárért szerzett hírnevet és dicsőséget.A weboldal hírét pillanatok alatt felkapta a média, a kezdeményezésről beszámoltak a legjelentősebb üzleti lapok és hírtelevíziók is. Az óriási népszerűség meghozta a gyümölcsét: Tew ma már az utols= pixeleket is eladta, ráadásul nem is az eddigi árfolyamon, 1 dollárért, hanem az eBay-en lehetett rájuk licitálni. A nyertes végül 38 ezer dollárért vásárolta meg a fenntartott helyet, vagyis pontonként 38 dollárért szerzett hírnevet és dicsőséget.

Megosztás
 
.
 
 

Paleo Baross Cukrászda
Hirdetés
Árfolyamok


 

 

         
         
         

Főoldal - Apróhirdetés - Keresés az aprókban - Regisztráció és apróhirdetési szabályzat - Gyik - Impresszum - Linkcsere - Kapcsolat - Oldaltérkép

© Copyright 2009 - 2018 webilium. Powered by Fotonweb