Új magyar találmány a Közlekedési Múzeumban

A Közlekedési Múzeumban mutatták be a legújabb magyar találmányt: a hiperkönnyű, összehajtható, elektromos robogót. Három év kitartó munkájának a gyümölcse teljes mértékben magyar tervezésű és gyártású és MOVEO névre hallgat.

Az Antro Csoport teljes titokban, a nyilvánosságot kizárva készítette a csodarobogót, mivel nem akarták, hogy valaki lenyúlja az ötletet. Az Antro Csoportnak nem a MOVEO az első fejlesztése, ugyanis három éve mutatták be a SOLO nevű hibrid tanulmányautójukat. A modern masinát a Time magazin elismerően a legjobb 50 innováció közé sorolta. Hivessy  Géza, az Antro Csoport alapítója elmondta, hogy a SOLO bemutatásakor már megfogalmazódott bennük a MOVEO ötlete, azonban teljes titokban készültek a tervek, illetve a kivitelezés is zárt ajtók mögött folyt.


A Budapesten először bemutatott elektromos robogó sorozatgyártása hamarosan elkezdődhet

 

A titkolózásra azért volt szükség, mivel nem akarta a Csoport, hogy valaki lekoppintsa a művüket.A MOVEO egy önhordó szerkezet, ami szénszálas kompozitból áll, valamint elektromos, összkerékhajtású, és még össze is hajtható. A robogó szuperkönnyű anyagból készült, és csupán 25 kilogramm az önsúlya. Kis helyen elfér és bárhova könnyedén magával viheti leendő tulajdonosa, mivel összecsukva egy közepes bőrönd méretével vetekszik. A 45km/óra végsebesség elérésére képes robogóból jelenleg 3 darab van, de a termék már teljesen készen áll a sorozatgyártásra. Várhatóan 640.000  Ft-ért vehetjük majd meg a masinát.


Megosztás
 
.
 
 

Paleo Baross Cukrászda
Hirdetés
Árfolyamok


 

 

         
         
         

Főoldal - Apróhirdetés - Keresés az aprókban - Regisztráció és apróhirdetési szabályzat - Gyik - Impresszum - Linkcsere - Kapcsolat - Oldaltérkép

© Copyright 2009 - 2018 webilium. Powered by Fotonweb