Budavári Labirintus

Az 1200 méter hosszú barlang- és mélypincerendszer világviszonylatban egyedülálló. Az egyedülálló természeti jelenségben elsősorban a magyar történelem különböző korszakait idéző kiállítótereket rendeztek be.


Az Őskori Labirintus az őskori emberi életét villantja fel, a barlang falain az európai barlangművészet jelentős alkotásainak hű másolatai láthatók. A Csodaszarvas-ösvény a magyar monda- és hiedelemvilágot idézi. A Hun magaslat elnevezésű terem a nyugati városi kultúrákat rettegésben tartó Attilának és a Hun Birodalomnak állít emléket. Az Árpád-házi boltíves terem az Árpád-házi fejedelmek és államalapító Szent István korát eleveníti fel. A Reneszánsz sziklateremben a Mátyás király korát idéző reneszánsz pompa és életöröm tárul a látogató elé.

A különböző hangulatú és berendezésű kiállítótermek között titokzatos és kalandos út vezet, így a labirintus az útkeresés helyszíne is egyben. Az Őskori Labirintus, a Történelmi Labirintus, a Más-világi Labirintus, A Bátorság Labirintusa kizárólag nappal látogatható barlangrészek.

Igazi különlegesség az esti labirintusjárás. A jegyeseknek szervezett Szerelmesek Labirintusa, valamint a Lámpás Labirintus programokra hétfőtől vasárnapig este 6 és fél 8 között van lehetőség. A Személyes Labirintus, mint az egyszemélyes útkeresés színhelye labirintuslátogatásokat hétfőtől vasárnapig este fél 9-től rendezik meg; erre a programra azonban előjegyzéssel lehet jelentkezni.

A Budai vár alatti labirintust 1996-ban rekonstrukálták. A barlangrendszer ekkor nyerte vissza eredeti, a II. világháború háború előtti arculatát.

Megosztás
 
.
 
 

Paleo Baross Cukrászda
Hirdetés
Árfolyamok


 

 

         
         
         

Főoldal - Apróhirdetés - Keresés az aprókban - Regisztráció és apróhirdetési szabályzat - Gyik - Impresszum - Linkcsere - Kapcsolat - Oldaltérkép

© Copyright 2009 - 2018 webilium. Powered by Fotonweb