Új őrület: Facebook kabát

2013. január 15. kedd, 12:00

Új divatnak hódolhatnak hamarosan az ismert közösségi internetes portál, a Facebook felhasználói egy új fejlesztésnek köszönhetően. A tervezői szerint a kabát a virtuális világot terjeszti ki a fizikai valóságba.

 

Még ha több száz kilométerre is van egymástól két Facebook felhasználó, akkor is érezhetik egymás ölelését, amennyiben egyikük „lájkolja", azaz kedveli a közösségi oldalra feltett fotóját, videóját, vagy bejegyzését. 

A futurisztikus találmány ugyanis ilyen esetekben felfújódik a viselőjén. Melissa Chow, akitől az ötlet származik, azt mondja, a fekete kabát hatására az ember a fizikai távolság ellenére is érezheti mások közelségét.

- A szerkentyű lehetővé teszi, hogy úgy érezzük a melegséget, bátorítást, támogatást, vagy éppen a szerelmet, mint amikor valaki valóban megölel minket – mondta Melissa. – Az ölelést viszonozni is lehet a feladónak, mégpedig úgy, hogy a ruha viselője végigsimítja a kabátot, kipréselve abból a levegőt. Ilyenkor a kabát leereszt – tette hozzá a Harvard divattervező iskolájának diplomás hallgatója aki a Massachusetsi Technológiai Kutatóintézetben Andy Payne-nel és Phil Seatonnal dolgozott együtt a „Like A Hug" fantázianevű viselet projektjén.

 

forrás: http://www.blikk.hu

 

Megosztás
 
.
 
 

Paleo Baross Cukrászda
Hirdetés
Árfolyamok


 

 

         
         
         

Főoldal - Apróhirdetés - Keresés az aprókban - Regisztráció és apróhirdetési szabályzat - Gyik - Impresszum - Linkcsere - Kapcsolat - Oldaltérkép

© Copyright 2009 - 2018 webilium. Powered by Fotonweb