Nemi erőszak elleni fehérnemű

2013. április 16. kedd, 09:27

 

Áramütést mér a támadóra és segélykérést küld a rendőrségre az innovatív találmány.
Három indiai egyetemista, Manisha Mohan, Rimpi Tripathi és Neeladri Basu Pal kifejlesztett egy speciális fehérneműt, mely megakadályozza, hogy viselője nemi erőszak áldozatává váljon. 

 

 

A fehérneműbe szenzorokat építettek, melyek nyomás, tépkedés hatására áramütéseket mérnek a támadóra. Ezzel egy időben a GSM-modul a helyszín GPS-koordinátáival segélykérést küld a rendőrségre, illetve SMS-ben értesíti a lány hozzátartozóit is a cselekményről.

 

Indiában a nemi erőszak különösen aktuális téma azóta, hogy decemberben egy 23 éves lány egy buszon csoportos nemi erőszak áldozatává vált, majd belehalt sérüléseibe. Döbbenetes tény, hogy az országban minden 22. percben, a fővárosban, Delhiben pedig minden 14. órában megerőszakolnak egy nőt.

 

Az innovatív fehérneműt már egy rangos díjra is jelölték, de ami még ennél jobb hír, hogy a termék hamarosan kereskedelmi forgalomba kerül.

Forrás: nlcafe.hu
 

 

 

Megosztás
 
.
 
 

Paleo Baross Cukrászda
Hirdetés
Árfolyamok


 

 

         
         
         

Főoldal - Apróhirdetés - Keresés az aprókban - Regisztráció és apróhirdetési szabályzat - Gyik - Impresszum - Linkcsere - Kapcsolat - Oldaltérkép

© Copyright 2009 - 2018 webilium. Powered by Fotonweb