Az első 64 bites okostelefon a HTC-től

Ezúttal is a HTC vállalta magára az elsőséget, fejlesztésük már szeptemberben befuthat.

A 64 bites mobilchipek érkezéséről már tavaly olvashattunk, mi több, a megjelenésre is sor került, hiszen az Apple egy ügyes húzással megelőzte vetélytársait és az iPhone 5S révén piacra dobta saját megoldását. 

A Qualcomm a maga részéről az év elején jelezte, hogy nemsokára elkészülnek fejlesztésükkel, néhány nappal ezelőtt a részletes menetrend is kiszivárgott, most pedig a HTC-n volt a sor, hogy bemutassa az első ilyen androidos okostelefont. 

 

A részletes adatokat ugyan egyelőre még nem árulták el, ám két kép már napvilágot látott a készülékről, amely nagy valószínűséggel HTC Desire 820 néven jelenik meg, az első körben a kínai piacon. Ezzel az egyébként sok gonddal küszködő tajvani gyártó folytatja a hagyományt, hiszen annak idején, még 2008-ban, ők dobták piacra az első androidos készüléket (ez T-Mobile G1 néven jelent meg), 2012-ben pedig elsőként támogatták az 1080p felbontást. Most először nemhivatalos forrásból szereztünk tudomást az új fejlesztés várható érkezéséről, ám a cég egy képet maga is közölt arról. Ezt a Qualcomm részéről egy másik felvétel követte, így már biztosra vehető a fejlesztés felbukkanása. 

A Desire 820 várhatóan a Qualcomm Snapdragon 615 jelzésű chip köré épül, amely nyolc maggal, felső-középkategóriás megoldásként jelenik meg. A négy Cortex-A53 mag 1,8 GHz-en fut, őket négy másik, 1 GHz-es társuk egészíti ki, a vizuális elemekért pedig az Adreno 405 grafikus vezérlő lesz felelős. Azt a nemrég felbukkant menetrendből már tudjuk, hogy a Snapdragon 615-öt a 810-es változat váltja majd fel, ez azonban csak a 2015 első felében megjelenő csúcskategóriás okostelefonokban lesz elérhető, így még némi türelemre van szükség. 

A készüléket várhatóan a szeptember eleji IFA alatt mutatják majd be hivatalosan, addig még két hetünk van a további pletykákra.


 

2014. augusztus 26.

 

Megosztás
 
.
 
 

Paleo Baross Cukrászda
Hirdetés
Árfolyamok


 

 

         
         
         

Főoldal - Apróhirdetés - Keresés az aprókban - Regisztráció és apróhirdetési szabályzat - Gyik - Impresszum - Linkcsere - Kapcsolat - Oldaltérkép

© Copyright 2009 - 2018 webilium. Powered by Fotonweb