WIZZAIR

Az Váradi József ötletéből, és öt társa segítségével fogant 2003-ban, vagyis alig több mint tíz éve a WIZZAIR, - ahogy hivatalosan mondják - diszkont légitársaság.

Az ötlet után három hónappal már bejegyezték a céget, az első járat pedig alig 19 nappal Magyarország uniós csatlakozása után fel is szállt. Persze, ha az ember saját vállalkozásba kezd, nem mindjárt légitársaságot alapít, de Váradi József szerint igen, hiszen a WIZZAIR előtt ő is nagyvállalatoknál dolgozott, 2001-től két évig volt a Malév vezérigazgatója, előtte pedig tíz évig a Procter and Gamble-nél, utoljára, mint Kelet-Közép Európáért felelős értékesítési igazgató. A Malévos és persze saját egyéb utazási tapasztalatait egybegyűjtve az első pillanattól tudta, milyen lesz az a légitársaság, amit ő irányít. Egy percig sem kételkedett a sikerben. Azt mondja, jó időben volt jó helyen, ennyi a trükk, de azért nyilván kellett még hozzá, mondjuk Váradi József is. 

A WIZZAIR piaci értéke már jóval több, mint egymilliárd euró, 1700-an dolgoznak a cégnél, már több mint 50 géppel utaztatják az utasokat, 18 bázisról, 300 útvonalon, 37 országba. Tavaly 13 és félmillió ember utazott a légitársasággal, Magyarországról majdnem két és félmillió. Váradi Józsefnek a számok ellenére még mindig nagy tervei vannak, nem véletlenül kapta már 2007-ben Az év üzletembere választáson a merész újító díjat, vagy lett az előző évtized leginnovatívabb vezetője. De ez így volt már gyerekkorában is. Ötödikesként, alig tíz évesen írt egy dolgozatot, amelyben így fogalmaz: „egyetemre megyek és milliomos leszek”. 

  

2014. május 11. vasárnap

 

Megosztás
 
.
 
 

Paleo Baross Cukrászda
Hirdetés
Árfolyamok


 

 

         
         
         

Főoldal - Apróhirdetés - Keresés az aprókban - Regisztráció és apróhirdetési szabályzat - Gyik - Impresszum - Linkcsere - Kapcsolat - Oldaltérkép

© Copyright 2009 - 2018 webilium. Powered by Fotonweb