MoneyBookers

Manapság szinte elválaszthatatlan 2 fogalom lett egymástól az online internetes játékok (pl. póker) és a MoneyBookers, mint online fizetési megoldás. (Szintén hasonló szerepe van a többi ismert rendszerhez képest, csak a legnagyobbakat említve pl. az PayPal, AlertPAY, NETeller stb.)

 

 A feltörekvő népszerűség mellett nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra is. A MoneyBookers Ltd. Angliában és Wales-ben beregisztrált törvényesen működő és (a brit FSA gazdasági hatóság által) ellenőrzött pénzügyi csoport, Londoni székhellyel. A csoport amerikai tagja, a MoneyBookers USA Inc. 2009 februárjában hivatalosan is integrálódott a nagy aukciós óriáscég eBay-be. Több mint 200 országban használható a MoneyBookers (ebből több mint 30 országban, helyi bankszámlán keresztüli utalási lehetőséggel, így Magyarországon is). 2003-tól az első olyan internetes cég volt, mely mobiltelefonnal való fizetést (pénztranszfert) is lehetővé tett biztonságosan, megjósolván az internet és a mobilok fokozatos integrációját. A szolgáltatások közt pedig 2005-től megjelent az olcsó SMS küldési lehetőség, ami globálisan is a legkedvezményesebb üzenetküldési díjakat eredményezte a MoneyBookers-en belül szinte a világ bármely pontjára. Ezen kívül a legszélesebb kategóriákban szolgáltat vásárlási lehetőségeket, persze az olyan oldalakon, ahol támogatott a MoneyBookers rendszere, 2006-tól pedig Skype-os telefon egyeleg feltöltés is olcsóbb vele.

Hogy miért is jó a MoneyBookers és miért is használják internetes pénzügyi tranzakciókra? A válasz az egyszerűségben és biztonságban rejlik. A szintén elterjedt közvetlen internetes bankkártyás lehetőség igaz talán a leggyorsabb és biztonságos is, mégis a vásárlók nem szívesen adták/adják ki bankkártya adataikat a weben minden egyes “ismeretlen” oldalnak (pl. webshopnak, vásárlási lehetőséggel rendelkező oldalaknak.) Ilyen szempontból a MoneyBookers és egyéb hasonló online pénz transzfer cég (pl. PayPal, AlertPAY, NETeller) valahol középen helyezkedik el a vásárló-kereskedő közt, mely megalapozott tőkével és hitelességgel rendelkezik. Elég csak a MoneyBookers-nél számlát nyitni, ott beregisztrálni személyes adatainkat (esetleg bankkártyánkat is), majd a regisztrációnkkor megadott egyedi e-mail címet felhasználva csak azt adjuk meg a pénzes tranzakciókra. Ilyen egyszerű…vásárláskor megadjuk MoneyBookers-es e-mail címünket, mely elnavigál a biztonságos MoneyBookers számla oldalunkra, ahol csak megerősítjük, leokézzuk a tranzakciót (tulajdonképpen fizetünk) és a többit már elvégzik helyettünk a háttérben. Egy általános “hiba” a legtöbb MoneyBookers leírás oldalon, hogy a MoneyBookers -t elektronikus banknak nevezik, holott nem bank! Inkább amolyan biztonságos internetes pénzügyi “közvetítő”.

Az internetes fizetés könnyebb megértése érdekében 2 bemutató videót is készítettünk a MoneyBookers leírás előtt. Egyik a “hagyományos” bankkártyás vásárlást mutatja be, ahol vásárláskor sajnos ki kell adnunk a bankkártyánk adatait. Ilyenkor a fizetést ún. Fizetési Átjárók (Payment Gateways) segítségével dolgozzák fel és azonnal a kereskedő számlájára kerül a pénzünk. Tehát az illusztráció a következő:
 


A második videó egy kicsit a MoneyBookers leírás “előmelegítésére” szolgál. Ha így közvetetten vásárolunk, akkor fizetéskor minden esetben úgynevezett Fizetési Feldolgozó (Payment Processor) segítségével átnavigál az oldal a MoneyBookers számlánkra és ott erősítjük meg a vásárlást. Itt tárolják a személyes adatainkat, esetleg a bankkártya adatainkat is. Ilyen Fizetési Feldolgozó például maga a MoneyBookers, PayPal, AlertPay stb. is. Ennek illusztrációja:

A MoneyBookers számla egyenleg (belső számla) feltölthető és az azon lévő összeg ki is kérhető. Ennek többféle módja létezik.
 

Ez a cikk egy általános leírást ad a MoneyBookers utalás lehetőségeiről és pénzforgalomról. Részletesebb információk majd a MoneyBookers Számla oldalon lesznek elérhetők, ahol az egyes pénz műveletek módjáról és díjszabásáról is olvashatunk. Előtte kis bevezető: a MoneyBookers használata egyszerű, magát a MoneyBookers utalást és pénzforgalmat kettébonthatjuk belső (MoneyBookers számlán belüli) és külső (MoneyBookers számla és pl. saját bankszámla közti) tranzakcióra.

Belső tranzakciók: ahogyan azt már említettük az előző MoneyBookers Leírás cikkben, pl. vásárláskor elég megadni a számla nyitáskor beregisztrált e-mail címünket. Alap esetben 2 fajta belső tranzakciót indíthatunk, mely a MoneyBookers belső számlamozgásra érvényes:

  • Pénzküldés (Send Money)
  • Pénzfogadás (Request Money)

A vásárlás is tulajdonképpen pénz küldés és fogadás, ezért nem vettük fel külön pontnak. A későbbiekben foglalkozunk majd a MoneyBookers többi szolgáltatásaival is. Csak 2 fajta MoneyBookers számlacsomag létezik (Személyi és Céges Számla), de általánosságban elmondható, hogy a belső számlákon történő pénzmozgatás (küldés/fogadás) nagyon kedvezményes (pl. a pénzfogadás teljesen ingyenes). Erről részletesen a MoneyBookers Regisztráció oldalon olvashatunk, ahol a regisztrálás/számlanyitás lépéseiről videó összeállítás is végigkövethető. Itt foglalkozunk a részletes díjszabásokkal is.

Külső tranzakciók: ezek olyan pénzforgalmak, melyek a MoneyBookers belső számláról pl. külső hazai bankszámlánkra (egyenleg jóváírás) és a hazairól a PayPal belső számlára történnek (egyenleg feltöltés). Tehát ezek a következők, ki hogy fordítja:

  • Pénzbetét – Feltöltés – Befizetés (Upload Funds)
  • Pénzkivét – Jóváírás – Kifizetés (Withdraw)

Úgy is elképzelhetjük a dolgot, mintha a MoneyBookers számlánk egy mobil telefon kártya lenne, melyet használhatunk pl. vásárlásra és ennek a “kártyának” az egyenlegét bármikor feltölthetjük, vagy ha már van rajta összeg azt le is vehetjük saját hazai számlánkra. A feltöltés minden esetben ingyenes. Fontos megjegyezni, hogy a MoneyBookers számla nem üzemel hitelszámlaként, csak maximum annyi összeget vehetünk le róla amennyi az egyenleg és nem is kamatozik a számlán lévő összeg!

Teljes részletességgel a MoneyBookers Számla oldal alatt olvashatunk és nézhetünk végig videókat, hogyan is zajlanak a tranzakciók és mi mennyibe kerül…

 


Megosztás
 
.
 
 

Paleo Baross Cukrászda
Hirdetés
Árfolyamok
Webgalamb Hírlevélküldő és E-Mail Marketing Szoftver


 

 

         
         
         

Főoldal - Apróhirdetés - Keresés az aprókban - Regisztráció és apróhirdetési szabályzat - Gyik - Impresszum - Linkcsere - Kapcsolat - Oldaltérkép

© Copyright 2009 - 2018 webilium. Powered by Fotonweb