A luxemburgi egyetemi városban jogszabállyal kívánják szabályozni az apartmanokban együtt élők számát

Belair

A közelmúltban volt olvasható az online sajtóban, hogy Esch/ Alzette polgárai online petíciót indítottak az új fejlesztési tervvel (PAG)szemben, amelyben a város honatyáitól kérik a tervtől való elállást: amely a jövőben megtiltaná a klasszikus közös apartmanokat. A kezdeményezés célja, hogy megakadályozzák, hogy a város új fejlesztési terve által jelentősen korlátozzák az itt élők, és tanulók életét.

A terv az együttélés szabályozná oly módon, hogy csak a családok, vagy gyermekek közötti partnerség lenne elfogadható háztartási közösségként. Nem rokonok együttélése a terv elfogadását követően nem lenne engedélyezve. A projekt a nem megfelelő szobák növekedését kívánja ellensúlyozni. A városvezetés célja a potenciálisan veszélyes lakóépületek kiszűrése, és a lakhatatlan bérleti apartmanok megszüntetése. A város vezetői elviekben nem a közös lakhatást kívánják megakadályozni, hanem a lakások túlzsúfoltsága ellen lépnek fel, biztonsági szempontokat szem előtt tartva.

A jövőben 100 négyzetméteren 1 hallgató élhetne, továbbá a ház tulajdonosának együtt kellene élnie közös háztartásban a bérlőjével. A szabályok betartásának ellenőrzése a rendőrség feladata lenne, akik ellenőriznék a kiadó lakásokat és házakat.

A terv ellenzői szerint sérülnének a becsületes bérlők és ingatlantulajdonosok jogai, és egyben megkérdőjeleződne a tulajdonhoz való jog. Ha a város honatyái megszavazzák az új fejlesztési tervet, akkor Eschenben az élet radikálisan meg fog változni.

Az olvasók reakciói alapján az ellenkezés szűrhetők le, egyes vélemények szerint a terv egy egyetemi városban egyenesen ostobaság!

Property Management Services in Luxembourg

A probléma nem csak az egyetemi polgárokat, a diákokat érinti. Luxemburgban, és a fővárosban rendkívül magasak mind az ingatlanárak, és a bérlemény árak, amelyek még a jól kereső egyedülállók számára is irdatlan magas havi kiadást jelentenek. Továbbá a munkaviszonyban állók is gyakran 3-9 fős „lakóközösségben”élnek.

A szavazást a városvezetők jelenleg elhalasztották, de nem mondtak le a terv megvalósításáról.

A megfelelő albérleti lakás, szoba megtalálása nem könnyű feladat, jó megoldás lehet egy szálláskereső portálon való tájékozódás. A Vaubanfort.lu weboldalon angol nyelven kereshetők a legjobb ár-érték arányú lakások és szobák, regionális és városi szinten egyaránt.