A Rudas Fürdő a testnek és a léleknek egyaránt tökéletes kikapcsolódás

Rudas-Gyogyfurdo

A Rudas Gyógyfürdő 440 éves múltra tekinthet vissza. 1572-ben Szokoli Musztafa budai pasa fejezte be a fürdő megépítését, mely elsősorban a források vízének hasznosításával jött létre, és azóta is hűen szolgálja a fürdőzni vágyókat.

A Rudas Fürdő méltó régi nagy híréhez

A főváros vezetősége célul tűzte ki, hogy fellendítse a budapesti fürdők látogatottságát, hogy a „nagyhírű fürdőváros” elnevezésre még jobban rászolgáljon.  E projekt részeként a Rudas Fürdő az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatásból új színt hozott a főváros életébe.

A legfontosabb átalakítások és várt hatásuk

A homlokzati- és tetőrekonstrukción kívül  egyéb fejlesztést is végrehajtottak.  Az eddig szétválasztott gőzfürdő és uszodai tér a továbbiakban átjárhatóvá válik. Ennek megfelelően a gőzfürdőzni vágyók ezentúl használhatják az uszodát is, és az úszni vágyók is a gőzfürdőt.

Az uszoda megtartotta  eredeti nézetét, az 1800-as éveknek megfelelően korhűen rekonstruálták a homlokzati részt, így a Rudas cseppet sem vesztett antik vonzerejéből. Ugyanakkor belső terét modern technikával gazdagították.

Az átalakítások után azt várják, hogy megnő a lelkesedés a gyógyfürdő iránt, vendégeket vonz majd, és ezzel növeli a turisztikai bevételeket.

A Rudas Fürdő a testnek és a léleknek egyaránt tökéletes kikapcsolódás

Tölts el egy kellemes, pihentető napot a Rudas Gyógyfürdőben a Gellért-hegy lábánál: próbáld ki a számos gőzmedence egyikét, vagy az uszodát, és gyönyörködj a festői környezetben. Bónuszként ismerkedhetsz kicsit a török kultúrával is, hiszen mai napig rengeteg vonást hordoz a Rudas Fürdő a török korokból.
Amellett, hogy számtalan kellemes élménnyel gazdagodhatsz a Rudasban, egyes betegségekre elképesztően jó hatással van jó minőségű termálvize.

Olyan betegségek ellen javallott a fürdőbe járás, mint porckorongsérv, vagy mészhiányos csontrendszer, idegzsábák, ízületi gyulladások – és még sok minden más.

Bátran indulj el barátaiddal, és lazulj egy jót.

Te mikor jártál utoljára a Rudasban?
Forrás: FürdőFigyelő