Aquaréna

Aquarena-Mogyorod-aquapark

Az Aquaréna vízipark Budapest közelében található, amely hazánk legnagyobb aquaparkja. A fürdőkomplexum jellegzetes létesítményei már szabad szemmel is jól láthatóak, a dombvidék lejtőin színes csúszdák és medencék hívják fel magukra a figyelmet.

Az Aquaréna Mogyoródon, a Hungaroring mellett található egy hatalmas, több mint 11 hektáros területen. Az európai színvonalú szórakoztató központban a vízi élmények mellett szárazföldi élmények, sportlétesítmények és vendéglátó egységek nyújtanak maradandó kikapcsolódást.

Az autóval érkezők az M3 autópályáról megközelítve saját szemükkel meggyőződhetnek arról, hogy a csodálatos természeti adottságokkal rendelkező környezet milyen változatos lehetőségeket kínál.

A természeti adottságok ideális helyszínt biztosítanak a létesítmény számára, mivel a csúszdákat nem a megszokott acélszerkezetekre építették fel, hanem a dombok lankáival olvadnak egybe. Néhány helyen a csúszdák a földbe vágnak be, ezeken a helyeken a csúszdák belső kialakítása további különleges látványosságok kialakítását teszi lehetővé.

aquarena-aquapark-Mogyorod

A nyári szezonban üzemelő aquapark fő attrakciója egy lassú folyó a Lusta, amely egy sziget körül kanyarog, majd egy tavas barlangot kialakítva áramlik tovább. A Kék barlang a hegy gyomrában húzódik, egy sziklakanyonon keresztül eljutva lehet gyönyörködni a kékes színárnyalatban, amelyet a vízen átszűrődő napfény okoz.

Az élményparkban 26 darab csúszdát élvezhetnek a látogatók, és a hatalmas méreteket kifejezi, hogy mintegy 1500 méter hosszú pályarendszer kanyarog hol a föld alatt, hol a föld fölött.

A vendégek összesen 9 medencét találnak, amelyek között élménymedence, és jakuzzi is található. Nagyon kedvelt a látogatók körében a háromszintes ugrómedence is. A 3,5 méter mély medencébe 1-3 méter magas sziklákról lehet a mélybe ugrani.

A legnépszerűbb csúszda a Fekete Lyuk, amelyben különleges vizuális effektusok kíséretében lehet nagy sebességgel leszáguldani.

Tíz évesnél idősebb gyermekek bátran kipróbálhatják a Repülőszőnyeg nyújtotta kalandokat. Az Óriáskígyó belseje egy 50 méter hosszúságú izgalmas utazást kínál. A csúszdaparkban található még Rafting, Szabadesés, Vakondcsúszda és a Nagy csobbanás is. A Vadvízi folyóban a csúszógumi segítségével lehet megízlelni egy vadvízi folyó sodrását.

Az aquapark kialakításánál figyelembe vették a különböző fogyasztói igényeket, így a vízi élményszolgáltatások mellett gazdag sportolásra alkalmas létesítményeket is építettek. A foci és tollaslabda pályákon kívül röplabda pálya is rendelkezésre áll.

A mogyoródi víziparkban emellett színes animációs programokban is részt vehetnek a gyermekek, és kipróbálhatják az AIR BALL gömböket.