Évente akár 9 kilót is hízhatsz a kávétól, ha nem vigyázol

kávé

A kávé akár a zsírégetésben is segíthet, ám ha nem vigyázol, nagy szerepe lehet abban, hogy szépen lassan kikerekedj. Ezt ugye Te sem szeretnéd?

Ha vigyázol a vonalaidra és semmiképpen sem szeretnéd, hogy a mérleg többet mutasson a mostani súlyodnál – vagy épp fogyni szeretnél – kétszer is gondold meg hányszor kávézol egy nap, és hogy mivel teszed még élvezetesebbé a feketét.

Vigyázz, hízlal!
A közelmúltban végzett kutatások rávilágítottak arra, hogy a meleg italokba – mint amilyen a tea vagy a kávé – kevert cukor észrevétlenül jelentősen megemeli a napi kalóriabevitelt. Olyannyira, hogy az, aki nem ismeri a mértéket és naponta többször is a csésze fenekére néz, ráadásul a cukrot sem méri szűkmarkúan, évente akár 9 kilóval is gyarapodhat.

Hello, édes!
Igaz, hogy nehéz ellenállni egy illatos kávénak – és ha már előtted van, automatikusan nyúlsz a cukorért is – vagy egy tejszínhabos koffeincsodának, mégis jobb, ha megálljt parancsolsz magadnak. Próbáld megfelezni, majd szép lassan elhagyni a cukrot, amit a kávéba keversz, így nemcsak arról gondoskodhatsz, hogy megúszd a hízást, hanem akár még fogyhatsz is!

Fehéret a feketével?
A fehér cukrot cseréld barna cukorra vagy mézre – ezek sem kalóriaszegények, ám a finomított fehér cukornál mindenképpen egészségesebbek. Ha a kávét túlzottan keserűnek találod édesítés nélkül, önts hozzá egy kicsivel több tejet, hiszen az is csökkenti a fekete karakteres ízét, amit az igazi ínyencek kifejezetten élveznek és semmiesetre sem akarnának elnyomni.

Aki persze mértékkel kávézik, annak nem kell feltétlen megszabadulni kedvelt szokásától, különösen ha cukor nélkül fogyasztja a feketét. Ma már szinte minden boltban lehet jó minőségű kávét kapni, a legjobb akciók felöl azonban a https://minden-akcio.hu/ weboldalon érdemes tájékozódni.