Fogyasztó koktélok és hatékonyságuk

Koktélok fogyasztása kiváló ötlet a szervezet méregtelenítésére és a gyors súlycsökkentésre. Ismerjétek meg az egészséges koktélokkal végzett fogyókúrák részleteit!

A zöldség- és gyümölcskoktélok kiváló lehetőséget nyújtanak, hogy nagy mennyiségű vitamint és tápanyagot biztosítsunk szervezetünk számára. A koktélokat nagyon könnyű elkészíteni, ráadásul nem is drága. Ezen kívül koktélok fogyasztásával megszabadíthatjuk májunkat a felhalmozott toxinoktól, jelentősen javíthatjuk anyagcserénket, ás könnyebben adhatjuk le fölös kilóinkat is.

Miért pont a koktélok?

Érdemes koktélokat inni, jó pár okból kifolyólag. Egyetlen pohár koktélba több zöldség, gyümölcs, egyúttal értékes tápanyag ás vitamin fér el, mint például a salátákban. Ráadásul a koktélokkal egyúttal folyadékot is beviszünk a szervezetbe, miáltal hidratáljuk és ártalmatlanítjuk a káros szabad gyököket.

Ezen kívül ha megfelelően válogatjuk ki koktélunk alapanyagait, rengeteg rostot is tartalmazhat, ami segít megszabadítani szervezetünket a fölösleges anyagcseretermékektől. Ettől mi is könnyebbnek érezhetjük magunkat.

Mire kell figyelnünk?

A fogyókúrás étrend nem állhat kizárólag gyümölcs- és zöldségkoktélokból. Habár gyors eredményt érhetünk el velük és egészségesek is, ez nem jelentheti azt, hogy hosszú távon nélkülözhetünk más élelmiszereket. A legegészségesebb, ha legfeljebb egy vagy két napig végzünk ilyen diétát. Hogy miért? A koktéldiéta legyengíti a szervezetet, ezért folyamatos alkalmazása akár eszméletvesztéshez is vezethet.