Infra szaunák jótékony hatása

Az infra szauna könnyen beilleszthető napjaink életritmusába, használata alkalmanként 20-30 perc időtartamra korlátozódik.

Az infra szauna működési elvét a bőr mélyebb rétegeibe beható infravörös sugarak adják. Ezek a sugárzók az infravörös sugárzás rövid, -közép és hosszú hullámú teljes tartományát biztosítják. 30-50 Co-on működtethetők tehát kevésbé terhelik meg a keringési rendszert, és felfűtési idő nélkül azonnal használhatók. Rendszeres használata hatékony zsírégetést eredményez, elősegíti a salakanyagok eltávolítását, gyorsítja a szervezet anyagcseréjét.

Jó hatásfokkal használható pheomatikus betegségek, izom és csontfájdalmak, bőrpanaszok kezelésére. Az infra szauna használatával kapcsolatban azonban fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy aki valamilyen betegségben szenved, annak mindenekelőtt orvosával kell konzultálnia.

A fentiekben leírtakat semmiféleképpen sem szabad úgy értelmezni, hogy az infra szauna kezelési vagy gyógyítási módszerként orvosi ajánlás és ellenőrzés nélkül is alkalmazható. Különösképpen fel kell hívni a figyelmet arra, hogy mindenkinek, aki valamilyen gyógyszeres kezelésben részesül, az infra szauna használata előtt fel kell vennie a kapcsolatot a kezelőorvosával és az infra szauna használatát az orvossal meg kell beszélnie.

Különösen érvényes ez a figyelmeztetés terhesség idején, magas vérnyomás, fertőzések, vagy sebészeti inplantátumok (pl. fémrudak, fémkapcsok) előfordulása esetén: ezekben az esetekben az infravörös hőkabin használata előtt meg kell győződni arról, hogy a kezelőorvos ebbe beleegyezik és útmutatásokat ad.

Orvosi megfigyelés, illetve ellenőrzés nélkül nem szabad semmiféle kezeléssel próbálkozni! Veseműködési zavarok, krónikus lupus erythematodesben és sclerosis multiplexben szenvedő betegek esetében pl. egyáltalán nem célszerű a testhőmérséklet emelése.