Kréta strandok: Falasarna beach

Falasarna

Görögország a legcsodálatosabb országok között az egyik a mediterrán éghajlatú  térségben. Több ezer km hosszan található  tengerpartja és felsorolni lehetetlen a látnivalója mely ide csalogatja a nyaralni, pihenni vágyó turistákat. Általában több minden érdekeli az utazás előtt a látogatókat, érdemes tájékozódni egy kicsit arról is, hogy hol találhatóak a legszebb strandok.

Kréta  a napsütéses órák száma talán a legmagasabb, ez a tény  kifejezetten kedvező a napozni, a barnulni vágyó strandoló nyaralóknak. Az üdülőfalvak tengerpartjain a kiépített strandokon túl érdemes autóval felkutatni a távolabbi, eldugottabb strandokat, vagy az  elhagyatott tengerpartokat is, mivel ezek a vadregényes tájak gyönyörködtetők és mellette a hűsítő vízben lubickolhatnak.

Kréta nagyon híres a gyönyörű helyeken található rendkívül tiszta strandjairól, a legtöbb turista által keresett  csodálatos strandok között tíz olyan strand van melyek különösen híresek és említésre méltóak. Ezek között is a leghíresebb  az Elafonissi Beach, ahol rózsaszín homokos part található, a másik pedig amely még nagyon kedvelt strandoló hely a Nyugat Krétán levő, szép csendes helyen elhelyezkedő Falasarna strand.

A Falasarna strandon mely  Kréta északnyugati részén fekszik, kicsit kevesebb  a turista, de ez a tény csak előnyére válik a gyönyörű strandnak.  Hosszú puha homokos part és azúrkék kristálytiszta víz várja az idelátogatókat. A strand közvetlen közelében parkolóhelyek vannak kialakítva.

További nyaralási tippek Görögországban
Szantorini látnivalók
Legjobb strandok
Playa del Ingles