Lehet nevezni a netes gyermekbarát tartalmak versenyére

Bármilyen gyerekeknek készült online tartalommal nevezhetnek az érdeklődők október 31-ig a Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom Díjért meghirdetett versenybe.

gyerek

A versenyre a weboldalaktól, blogoktól és videóktól kezdve az alkalmazásokig és a játékokig bármilyen típusú online tartalommal lehet nevezni, amennyiben az gyerekek vagy fiatalok számára készült.

A legjobbnak ítélt internetes tartalmakat nemzeti és európai szinten is négy kategóriában díjazzák. A nemzeti szinten első helyezést elért pályázatok továbbjutnak a Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom Díjért folytatott verseny mezőnyébe. Az európai győzteseket a Biztonságosabb Internet Napján (Safer Internet Day), 2014. február 11-én hirdetik ki.

A verseny célja elismerést és ismertséget nyújtani, továbbá arra ösztönözni mindenkit, hogy minőségi, gyermekeknek szóló online tartalmakat hozzanak létre – közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

A verseny két szintje és négy kategóriája:

Nemzeti és európai szinten egyaránt négy kategóriában hirdetnek majd ki győzteseket:
·    Felnőtt szakmabeliek
·    Felnőtt nem szakmabeliek
·    Fiatalok – egyénileg (vagy legföljebb 3 fős csapatokban)
·    Iskolai osztályok / fiatalok csoportjai (legalább 4 fő)

Nevezési határidők és a díjkiosztók időpontja
A verseny Magyarországon 2013. május 30-án indult.
A nevezési határidő 2013.október 31.

A versenyben részt vevő egyes országok nemzeti győzteseit 2013 novemberében hirdetik ki. A nemzeti szinten első helyezést elért pályázatok továbbjutnak a Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom Díjért folytatott verseny mezőnyébe. Az európai győztesek kihirdetésére a Biztonságosabb Internet Napján (Safer Internet Day), 2014. február 11-én kerül sor. Az európai győztesek meghívást kapnak Brüsszelbe, a 2014. február 11-én megrendezendő európai díjátadó ünnepségre.

További információért, illetve ha nevezni kíván, látogassa meg a verseny honlapját: www.bestcontentaward.eu