Mezoterápia zsírbontás

A mezoterápiás zsírbontás nem az általános fogyókúráról szól, amikor 5-10-20 kg-tól akarunk megszabadulni. A fogyókúra utáni állapotot követő lefogyhatatlan makacs zsírpárnák eltüntesére alkalmas az injekciós zsírbontás, pl.: hasi-derék, comb belső-külső, térd feletti-illetve térd belső, integető-karok, toka testrészeknél alkalmazható.

Steril hatóanyagot (epesav, + organikus szilicium tartalmú koktél) juttatunk a kezelt területbe, apró tűszúrásokkal egy pisztoly segítségével. A szervezetazonos hatóanyagok a sejtmembránon keresztül emulgálják- folyékonnyá teszik a zsírsejteket. 14-20 nap alatt fokozatosan bontják le, tehát számuk egyre csökken, ami centikeben mérhető.

A sok pici szúrás is igen hatékony, mivel az apró hámsérülések gyógyulása során rengeteg sebgyógyulási hormon (citokin) termelődik, ezáltal serkenti az új kollagén képződését a szövetekben. Ez a technika 2-szeresen feszesít, egyrészről mechanikai hatások tűszúrások révén, másrészről a hatóanyag az organikus szilicium is gondoskodik a bőr rugalmasságáról fesszességéről még fogyás közben is, ezért nem kell attól tartani hogy megerszkedik a bőr a fogyokúra során.

Szúnyogcsípéshez hasonlíthatóak a szúrások. A kezelt területen apró bevérzések-lila foltok, esetleg ödéma kialakulhat, melyek pár nap alatt eltűnnek. Ezek a kísérő tünetek a következő kezelések alkalmával egyre csökkennek. A kezelés nem igényel fájdalomcsillapítást, de igény szerint lehetséges fájdalomcsillapító krém használata a kezelni kívánt testrészen. A kezelést követő napokban izomláz szerű fájdalom felléphet, a kezelt terület kissé érzékennyé válhat, nyomásra rázkódásra enyhén fájdalmas lehet, ezért érdemes a fizikai aktivitást néhány napra kerülni.

Kezelés

30-40 perc a kezelési idő, 2-3 hetente végezzük el a kezelést.

3 tenyérnyi területet tudunk egyszerre kezelni, mert ennyi zsírt képes a szervezet, 2-3 hét alatt lebontani, illetve energiává elhasználni. Mivel energiaként hasznosul a lebontott zsírsejt, ezért kevesebb bevitt kalóriára lesz szükségünk, szóval csökken az étvágyunk.

3-6-8 alkalomból áll egy kúra, természetesen a zsírpárnák nagyságától függően és igény szerint alkalmazzuk a kívánt eredmény eléréséig. Negyed évente 1 ismétlő kezelés ajánlott.

Már az első kezelés is általában igen hatékony 1,5 cm – 2 cm kerület csökkenés érzékelhető alkalmanként.

A kezelést követően a kifejezetten nyirokkeringést fokozó tevékenységek hullámmasszázs, szauna meleg gőzfürdő, tiltó listán vannak.

Pár nap – 1hét múlva torna, edzés, zsírtörő masszázs, hypoxiedzés ajánlott, (sok folyadék elejétől) mert segít a lebomló zsír elégetésében, szervezetből való távozásában.

Mivel a zsírsejtek nem képesek szaporodni, csak hízni és fogyni, ezért ami a mezoterápiás zsírbontás útján elpusztul az végleges. A leghatékonyabb kezelésünk a többivel szemben, más kezelésüknél csak a zsírsejt nagyságát tudjuk befolyásolni, ami újra képes nőni-hízni, ha visszatérünk eredeti étkezésünkhöz. Igaz a mezoterápiás kezelésnél is ügyelnünk kell az étkezésre, mert minden zsírsejtet nem tudunk elpusztítani és akkor a körülötte lévők az ott maradt zsírsejtek megint meghízhatnak bánatunkra, vagy más zsírgyűjtő helyünkön növekszenek tovább alakunkat eldeformálva, ruhánkat kihízva.

Volt példánk arra is, mikor 100 kg. feletti Vendégünkre a legnagyobb méretű hypoxis szoknya sem volt jó, 3 alkalom mezoterápiás kezeléssel 10 cm-t faragtunk le a derék-hasi testrészéről, és ezután Hypoxi edzéssel tudtuk folytatni az általános fogyasztását, Vendégünk nagy örömére.

Ellenjavallat

terhesség, szoptatás, epilepszia, pace-maker, cukorbetegségek, gyulladások, kezeletlen magas vérnyomás.