Nemcsak a kéz ápoltsága, de az egészsége is fontos!

női kéz

Te is rengeteget használod a billentyűzetet és a telefonod gombjait? Ne várd meg, hogy megfájduljon a kezed!

Manapság az életmódunk, a munkakörülményeink és munkaeszköz- használatunk megváltozásához a testünk nehezebben képes alkalmazkodni. Apró jelzéseket küldhet, hogy figyelj jobban magadra, és változtass, amíg nem késő. Ha bekövetkezik a baj, megfájdul a kezünk, és nehezen tudjuk a billentyűket lenyomni, akkor csak nehézségek árán tudunk visszatérni a fájdalom mentes állapotba.

De mit tehetünk?

Példánknál maradva az életmódon, szokásokon, sőt akár a foglalkozásunkon nem egyszerű változatni, viszont odafigyeléssel, megelőzhetjük a problémák kialakulását. A gép előtt ülve kezünk meghálálja, ha óránként kinyújtjuk az ujjainkat, kitartjuk ebben az állapotban pár másodpercig és ezt megismételjük párszor. Ha szeretnénk, hogy testünk új erőre kapjon, és stresszoldásra van szükségünk, egy jó kézmasszázs is a segítségünkre lehet.

kéz

A modern műköröm szalonok különféle egészségmegóvó szolgáltatást kínálnak a vendégek részére: pedikűrt, frissítő svédmasszázst kézre és lábra egyaránt. A kezelés nemcsak nyugtató, ellazító érzést nyújt, de frissé puhává varázsolja kezünket.

Az otthoni ápolás is nagyon fontos: Már azzal is sokat tehetünk a kéz kisízületeiért, ha napi rendszerességgel egy tüskés labdán görgetjük.

Ezenkívül hasznunkra válhat, ha elsajátítjuk az önmasszázst-erre kitűnő weboldalak állnak rendelkezésre. Lépésről lépésre mutatják be az alapvető masszírozó mozdulatokat, és hasznos egészségmegóvó tanácsokat is megismerhetünk.