Görögország nyaralás: Öt görögországi sziget, melyet nem szabad kihagynod ezen a nyáron

Ha a görög szigetekről beszélünk mindenkinek a csodás Santorini vagy esetleg a prospektusokból is ismert Mykonos szigete jut eszébe. Ezek egyben a görög szigetvilág legdrágább turista célpontjainak számítanak. Mi most bemutatunk öt másik sziget célpontot, melyek gyönyörűek és a kevésbé tehetős családok pénztárcáját sam terhelik meg annyira.

Rodosz

Rodosz számos igazán vonzó jelzőt kapott már, hiszen sokan a Nap szigeteként, sokan a pillangók szigeteként emlegetik. Valóban csodálatos sziget vadregényes tájakkal, festői öblökkel, hívogató tengerpartokkal és temérdek látnivalóval. Faliraki a sziget fővárosa rengeteg izgalmas programot és lehetőségek kínál az ide érkezőknek. A hajózás kedvelőinek egyik kedvenc helye, hajó vagy vitorlás bérlés szinte az összes tengerpart menti városban lehetséges.

rodosz sziget

Rodosz szállások itt.

Korfu

Korfu a smaragdzöld sziget buja növényzetével tökéletes választás a természet szerelmeseinek. Korfu a Jón szigetekhez tartozik, Zakynthos és Kefalonia mellett. Rendkívül változatos itt a természet, az olajfa ligetektől a hosszú homokos strandokig nagyon változatos tájakban gyönyörködhetünk. Érdemes felkeresni néhány apró eldugott öblöt is, ha egy kis romantikára is vágyunk. Korfun is mint számos más szigeten van lehetőség autó, robogó vagy quad bérlésére.

Benitses a sziget minden igényt kielégítő és főleg a fiatalok által közkedvelt üdülőhely. A városban nagyon sok szórakozóhely, kávéház, pub és diszkó van, melyek a fiatalok keresett, kedvelt helye. Így természetesen nyüzsgő életet találhat az idelátogató. Korfu északnyugati partján elhelyezkedő Sidari lenyűgöző sziklákkal övezett öböl partján fekszik. A szerelmesek sziklája, mely a kővé vált szerelmesek szembe fordult alakját ábrázolja, itt tekinthető meg, ez igen kedvelt kiránduló hely az idelátogató turisták számára.

korfu

Korfu szállások itt.

Kefalónia

Kefalónia sokak szerint Görögország legszebb szigete, és valóban aki egyszer látta a Myrtos Beachet soha nem fogja elfelejteni. Természetesen a döntés joga mindenkinek jár, de érdemes a szigeten eltölteni néhány napot, mert csodás látnivalókban, hihetetlen természeti képződményekben lehet részünk.

Kefalónia

Kefalónia szállások itt.

Thassos

Thassos szigete jelentős helyet kapott a görög mitológiában, a legendák szerint itt laknak a szirének, akik oly sok hajó hullámsírba veszését okozták. A szigetre tökéletesen illik a smaragd elnevezés, ugyanis olajfaligetei és pínea erdei a zöld minden árnyalatában pompáznak. Thassos megőrizte, illetve továbbra is őrzi az igaz görögös mentalitást.

Thassos

Thassos szállások itt.

Kréta

Kréta a görög mitológia egyik legfontosabb helyszíne Zeusz szülőhelye. Kréta a legnagyobb sziget Görögországban, tulajdonképpen Európa és Afrika határa. Krétán csodálatosan szép strandokat találunk, Európa legszebb strandjai is itt találhatóak. Ezek a strandok Afrika közelségének köszönhetően már trópusi jelleget mutatnak. A homokos partszakaszoktól kezdve a sziklás partokon át itt a strandok minden típusa megtalálható.

kréta strand

Kréta szállások itt.