Pótfelvételire jelentkeztél, és az eredményt várod? Olvasd el, mire kell figyelned!

felsooktatas potfelveteli

Az Oktatási Hivatal idén augusztus 7-én éjfélig határozta meg a jelentkezési határidőt a pótfelvételi eljárásban meghirdetett felsőoktatási képzésekre.

Mint tudható, erre azok jelentkezhettek, akiket a július 24-én zárult általános eljárásban, a megjelölt képzések egyikére sem vettek fel, illetve idén még nem nyújtottak be egyetlen felsőoktatási intézménybe sem felvételi kérelmet.

 

egyetemi felveteli

A ponthatárokat várhatóan augusztus 26-án hirdetik ki, addig is tekintsük át, hogy a várakozási idő alatt milyen egyéb stratégiát dolgozz ki a jövőre vonatkozólag.

 

Természetesen, ha elérted a jogszabályok által meghatározott ponthatárt, és felvételt nyertél az általad megjelölt képzésre, semmi gond, szeptembertől folytatódhat a tanulás.

 

Viszont a hátralevő két hét lehetőséget ad arra, hogy egyéb tanulási lehetőségeken is elgondolkozz. Ha úgy döntesz, hogy az érettségi után szeptembertől köznevelési intézményben tanulsz tovább, egy OKJ-s tanulói képzést választasz, továbbá nem töltötted be a 20. életéved, akkor továbbra is érvényesíthető lesz utánad a családi pótlék, és a családi adókedvezmény is.

 

felveteli

Jelenlegi feltételek mellett számtalan felnőttképzési forma nyújt lehetőséget a tanulásra. Vannak olyan népszerű OKJ-s képzések, amelyek akár állami támogatással is elvégezhetőek, és ha hiányszakmának számítanak, akkor ösztöndíjjal is támogatják.

 

Ha például szereted az állatokat, szívesen sétáltatod télen-nyáron a kutyádat, akkor számodra tökéletes lehetőség lenne, hogy az átmeneti időben elvégezz egy OKJ-s kutyakozmetikus tanfolyamot, és utána újult erővel készülhetnél a februárban induló keresztféléves felvételi eljárásra.