Hálószoba berendezése

hálószoba berendezése

A hálószoba kialakításánál elsősorban, mindenkinek a saját ízlését kell, hogy figyelembe vegye, de ezek mellett, alkalmazhatunk olyan praktikákat is, melyekre magunktól nem gondoltunk volna. Ebben a cikkben, pár ötletet találtok, ami lehet, megkönnyíti a munkátokat.
Sokak szerint az egészség egyik alapja a jó alvás.

Fordítsunk a hálószoba kialakítására kicsit több időt, és jól gondoljuk át minden részletét, legyünk kreatívok, használjuk a jó ízlésünket, találjunk ki egyedi megoldásokat a bútorok elhelyezésére, hogy egy otthonias és hívogató szobát kapjunk. A kis szobáknál figyeljünk az összhangra, hogy a végeredmény, ne legyen se zsúfolt, se kopár. A lakás legcsendesebb részén alakítsuk ki, és még ez mellett, ha lehetőség van rá, legideálisabb, ha keleti fekvésen helyezkedik el. Használjunk lágy és meleg színeket, ezek nyugtató hatással bírnak.

A világításnál jobb, ha több lehetőség a rendelkezésünkre áll. Legyenek bent álló lámpák, éjjeli lámpák, esetleg még egy-két gyertya is, melyek romantikát árasztanak. Ha szeretünk olvasni, mindenképp adjunk helyet egy olvasólámpának. Ne tartsunk a látványos csillároktól, hisz ez lehet a szoba legszebb dísze. A sötétségre is figyeljünk oda főleg, ha csak teljes sötétségben szeretünk aludni. Válaszunk sűrű szövésű sötétítőket, redőnyt vagy spalettát. Az ágy vásárlásánál fontos, hogy a jó minőségű matrac mellett döntsünk, ami megfelelően tartja a gerincünket, így kipihentebben fogunk ébredni reggelente. Lényeges még, az ágy elhelyezésénél, hogy ne nézzen az ajtóra, kerüljük az ablakokat, hisz ki szeretne huzatban aludni, valamint tartózkodjunk az olyan falaktól is, ahol vízcsövek futnak. Ne feledkezzünk meg a friss levegőről se, szellőztessünk alaposan, naponta akár kétszer.

Legyen harmónia a szobában, a fal, az ágynemű és a berendezések közt, színekben és stílusukban passzoljanak egymáshoz. Mindenképp adjunk helyet egy kis éjjeli asztalnak, mely jól összeillik az ágy és a fal színével. Ez tároló ként és olvasó lámpa elhelyezésére is kiválóan alkalmas lesz. Tegyünk színes díszpárnákat az ágyra, így vidám hangulatot kaphatunk. Ha a lakásban máshol nincs tér már a tárolásra, csak a hálószobában, lehetőség szerint az ágy alatt alakítsunk ki tároló helyeket, illetve manapság már kaphatók olyan ágyak, amiknek az alján nagyméretű fiókokat helyeztek el. Ebbe nem csak az ágyneműt, de akár cipőket és ruhákat is berakhatunk. A kis helységekben gyakran alkalmazzák a tükröt, hogy ezáltal nagyítsák a tér nagyságát. A hálószobáknál, nem épp alkalmas, hisz ezzel zavarhatjuk alvásunkat. Praktikus ezeket a tükröket inkább, az ágy fölé tenni, így ágyban fekve, nem látjuk magunkat.

Ha a helyiségbe szeretnénk egy aprócska izgalmat csempészni, hatásos lehet egy kör ágy vásárlása, vagy esetleg falra ragasztható matricákkal is megtölthetjük egy kis élettel a teret. Minden bútor és szín kiválasztásánál gondolkodjunk előre. Érdemes lerajzolnunk először papírra, hogy mit hova szeretnénk tenni, esetleg később ragasztószalaggal kijelölni mindennek a helyét, így biztosan minden jól elfog férni, és megkímélhetjük magunkat egy csomó cipekedéstől, és bosszúságtól. Ha lehetőségünk van, bízzunk meg a berendezéssel egy hozzá értő lakberendezőt, mely logikusan fogja kitervezni a lakás minden egyes pontját, ötletes és praktikus megoldásokkal áll elő, de a mi ízlésünknek megfelelően. Ez a megoldás könnyebb és bár kisebb plusz költségünkbe fog kerülni, de biztosra mehetünk vele, hogy egy jól összhangban lévő lakást kapunk és nem leszünk tele felesleges kacatokkal.